Jul, jul, Strålande Jul

0kommentarer

Då var Julen över!

Jag har av olika anledningar inte kunnat lägga upp min senaste recension, men den kommer när min kamera fungerar igen.

Under jul har det faktiskt blivit mer brädspel än vad jag först trodde! På självaste julafton fick jag prova flickvännens kusins julklapp, vilket var ett spel i Lego-serien designat av Reiner Knizia. För de som inte känner till Lego-serien kan jag kort berätta att det är en serie spel som spelas med klassiskt Lego. Knizias spel heter Ramses Pyramid och var ett lättspelat rulla-träning-och-flytta-spel med memoreringsfunktioner.


Det jag har att säga om Ramses Pyramid är följande:
Lätta regler som barnen förstod snabbt (snabbare än de vuxna som var med).
Barn och vuxna spelar på lika villkor, så det kändes aldrig att de vuxna hade en fördel över barnen.
Spelet kunde bli lite segdraget när man väntade på vissa tärningsslag.
Fördelen med alla spel i Lego-serien är att om barnen inte tycker om spelet så har de i alla fall Lego att leka med och det är aldrig fel.

Därefter blev det ännu mer brädspel! Flickvännens bror (18 år) fick det väldigt seriösa Bajsspelet. Detta är inte mitt kritiska omdöme, det heter faktiskt Bajsspelet!

I Bajsspelet spelar man som en bajskorv som ska ta sig till toaletten och bli nedspolad. Man rullar en tärning och flyttar så många steg som tärningen visar. Om spelaren hamnar på en gul ruta ska spelaren göra ett kiss-ljud, brun ruta ett bajs-ljud och om de hamnar på röd får de gå ett steg tillbaka. Alla verkade uppskatta ljuden, men övriga kommentarer från min sida är överflödiga.

Dessutom fick jag ett brädspel i julklapp. Brädspelet har jag varit på jakt efter ett tag: Road to the Whitehouse (Mayfair Games Inc.).

Jag har inte hunnit att varken läsa regler eller spela det, men det kommer förr eller senare!

På Juldagen spelade jag Oogachakka med min familj. Jag tänker inte skriva mer om Oogachakka här, men det kommer garanterat i framtiden!

Sen var det den årliga "Julklappen" som är ett minikonvent som spelföreningen TID håller i Ystad. Det spelades kortspel, Warhammer 40K/WFB, Flames of War och massor av brädspel!
Så här såg det ut när vi blev spöade i Shadows over Camelot med Merlin's Company expansionen. Ett excellent spel som jag absolut kan rekommendera. För de som funderat över att köpa expansionen kan jag säga att det verkligen inte nödvändigt för att till fullo njuta av spelet.

Under Januari ser spelvärden lite dyster ut. Jag har inte hittat några konvent som fortfarande är aktiva och de som har funnits har gått i konkurs eller saknar arrangörer. Om någon där ute känner till något skriv gärna en kommentar!

Kommentera

Publiceras ej