Nytt monsterspel från Fantasy Flight

4kommentarer

2011 kan komma att bli ett mycket intressant år. Under hösten 2010 började det prasslas i de digitala internet-buskarna att ett nytt spel från Fantasy Flight, baserat på H.P. Lovecrafts litterära verk, var på gång. Fantasy Flight har tidigare genom sin nyversion av "Arkham Horror" visat att de har resurserna och kunskapen att göra bra brädspel baserat på H.P. Lovecrafts värld.

Jag tänker inte redogöra för H.P. Lovecrafts alla monster och gudar här, då de är relativt många och har fler olika förmågor. Det jag däremot vill nämna är att Fantasy Flight är långt ifrån det enda företaget som använt sig av H.P. Lovecrafts monster. Den mest kända av hans gudar är "Cthulhu" och den mängd av Cthulhu-saker som finns ute på marknaden är abnorm. Det finns TV-spel, T-shirts, filmer, mjukisdjur, tecknade serier, muggar och en uppsjö av olika parodier:


Även kort- och brädspelshobbyn har följt denna trend:


För att återgå till mitt ämne så är det senaste tillskottet i denna ansamlingen H.P. Lovecraft-influearde spel ett Fantasy Flight spel. Spelet kommer att heta "Mansion of Madness".


När Fantasy Flight gör spel kan man oftast förutsätta fem saker:
  1. Spelet kommer att vara visuellt vackert (spelplanen, regelboken, korten)
  2. Det kommer att vara hög kvalité på alla komponenter
  3. Där kommer att vara gott om plastfigurer i olika slag
  4. Spelet kommer inte vara särskilt billigt (på grund av kvalitén, komponenterna osv.)
  5. Det kommer att komma expansioner
Mycket riktigt så kommer "Mansion of Madness" att innehålla 32 plastfigurer, över 300 kort, runt 200 markörer, 15 olika kartor och runt 70 olika pussel-delar.
"Mansion of Madness" kommer att vara ett spel för 2-5 spelare, där en av spelarna är "The Keeper" och de andra spelar mot honom och spelet. För de som har lite erfarenhet av spel känner igen denna mekaniken bland annat från rollspel och brädsepl som exempelvis "Heroquest".

Trots att jag är väldigt mätt på hela H.P. Lovecraft saken, så ser jag fram emot denna release. Det som intresserar mig mest med "Mansion of Madness" är pussel-aspekten. Tanken på att gå runt i ett gammalt hus och stöta på pussel som löses med hjälp av de olika karaktärernas förmågor och samtidigt hålla ett öppet öga för detaljer som man lätt kan missa... Mums!

Läs mer här om ni är intresserade.

4 kommentarer

DavidD

06 Jan 2011 19:37

Mansions låter ju riktigt intressant! Kanske något föreningen kan köpa in.

inCUBE

06 Jan 2011 22:11

Absolut! Såvida någon gör en "Doom -The Boardgame"-behandling och bara kastar ner alla komponenter vilket resulterar i vikta kort och knäckta modeller :(

Juggen

21 Feb 2011 13:33

Glöm inte Metallicas låt, Call of Ktulu :)

inCUBE

21 Feb 2011 17:58

Skulle även kunna lägga till Cradle of Filths "Cthulhu Dawn" och hela albumet "A Scary Soltice"

Kommentera

Publiceras ej