Idag spelade jag mitt första parti av Advanced Squad Leader Starter Kit (hädanefter kallat ASL SK). För de som inte känner till ASL eller ASL SK så vill jag berätta att det är ett brädspel där två spelare strider i olika andra världskriget scenarion. Vanliga ASL är ett väldigt omfattande regelsystem med över 300 sidor regler, medan ASL SK introducerar regler efter hand och fungerar som en enklare version av ASL. Dock vill jag poängtera för alla därute som är nyfikna på ASL att ASL SK:en är i sig mycket bra och avancerat spel. Det finns de som väljer att inte gå över till de "fulla" ASL reglerna.

I dagens scenario utspelades striden i en liten fransk by. Det var juni månad och rågen växte högt ute på fälten. Amerikanarna kämpade mot de ankommande tyska trupperna vars enda mål var att inta viktiga strategiska punkter i byn. Men amerikanarna har telegraferat efter hjälp, men kommer de att hinna fram i tid?


Lyckligtvis för mig så vann amerikanarna (vilka jag spelade). De tyska truppernas ledare (Anders Hector) fick bita i gräset men vi skildes åt som goda vänner och bestämde oss för att spela vid fler tillfällen. Kan det bli bättre än så?

Är ni nyfikna på ASL, ASL SK eller andra krigsspel så skriv gärna en kommentar! Jag svarar på allt jag kan!

Checkpoint secured. Over and out.
Snart startar kriget i Axis & Allies. Jag entrar den Ryska tronen. Let the game begin!


Europa, slutet av 1800-talet. Människor har försvunnit och skrockfulla människor fyller gatorna och de lokala pubarna med rykten om en namnlös fasa som lurar i skuggorna. Han reser runt i Europa på jakt efter offer och för att säkerställa sin ras... Han är greve Dracula, vampyr.

Fyra hjältar tar på sig uppdraget att förinta Dracula, innan det är för sent. Jag och tre personer spelade The Fury of Dracula. Jag och två medspelare spelade mot en spelare som spelade Dracula. Det intressanta med The Fury of Dracula är att spelaren som spelar Dracula gör all sin förflyttning dold. Jägarnas uppgift är att söka upp Dracula, genom att försöka hitta ett av hans spår och resonera sig fram till var han har förflyttat sig. En slutstrid väntar när jägarna nått fram till sitt byte.


Men de jagande kan bli de jagade, för när dagen blir natt blir Dracula oerhört mäktig. Så var tyvärr även fallet när vi spelade och vi åkte på stryk... Mycket stryk... Och Dracula-spelaren, U.W.O. bassisten Erik Tapper, tog hem vinsten.

CURSE YOU!!