Toy Fair 2011

0kommentarer

I New York har det de senaste dagarna varit en stor mässa rörande årets nya leksaker. Många intressanta artiklar visades upp, men även vissa kort- och brädspel. De jag har plockat ur högen är följande:

Tetris the Cardgame
Många har länge försökt göra en "analog" version av Tetris, men aldrig riktigt lyckats. Nu presenterar Fundex en variant där det går ut på att få bort linjer (vilket originalspelet också går ut på) genom att spela kort från sin hand och matcha mönster på baksidan av speciella kort. I videon nedan berättar de även lite kort hur spelarna kan spela kort på varandra för att ställa till med problem. Verkar intressant.


Tetris Link
Det andra spelet är också en version av Tetris, detta av Techno Source. I denna version gäller det att släppa ner Tetris-formade block för att med deras hjälp länka ihop tidigare block i en ställning. Man får poäng beroende på hur många länkade block man har. Kan bli lovande, inte minst för alla 4-i-rad och Blokus-fantaster därute!

Battleship Live
Sänka skepp är det många brädspelsentusiaster som rynkar lite på näsan åt. Det brukar bland annat anses för barnsligt och slumpmässigt. Nu kommer Hasbro ut med en ny version där en sensor läser av var skeppen finns och tjuter vid avfyrning och träffar. Sensorn läser av vilken handling en spelare väljer att göra (det finns några olika stycken) och några nya regler med intressanta finesser har lagts till. Slumpmässigheten har därmed minimerats lite, men att det är barnsligt... Ja, det får ni själva bedöma.

Plants vs Zombies - The Board Game
Det sista spelet jag ska skriva om är antagligen känt av flera datorspelare därute. Plants vs Zombies har i några få år varit det mest spelade "Tower-defence"-spelet de felsta datorspelare har föredragit. Det spelet går ut på är att plantera blommor av varierande styrka för att motstå horder och åter horder av annalkande Zombies. Det har förekommit flera olicensierade versioner av detta spel, men nu kommer altså den första officiella versionen. Min förhoppning är att de lyckas med att göra brädspelet lika intressant som datorspelet, samt att jag ser fram emot hur man spelar detta med fler spelare.

Kommentera

Publiceras ej