Juletider

0kommentarer

Nu börjar julen infinna sig! Inte i de södra regionerna dock, men högre uppåt landet har jag hört om det legendariska vita täcket av snö. Kanske kan bli en vit jul här nere i södern också?
Det var ett tag sedan jag skrev här i bloggen och det av olika anledningar. Jag har bestämt mig för att inte be om ursäkt för detta eller komma med en lång utläggning om varför... Jag hade istället tänkt att göra en liten jul-special!
På den oumbärlige siten BoardGameGeek har de lagt upp julklappsförslag till alla som vill ge bort bräd- och kortspel i julklapp. Jag tänkte i detta inlägg ge en liten kort presentation och rekommendation av dessa spel! Jag har "trimmat" listan lite grand och endast lagt till spel som är lätta att hitta, som jag inte tidigare rekomenderat eller som kanske kommer på bloggen inom en snar framtid...

NU KÖR VI!
BLOKUS

Om du gillar pussel, enkla regler och intressanta spelmöjligheter så kan jag rekommendera Blokus! I Blokus ska du försöka göra dig av med alla dina Tetris-liknande brickor, samtidigt som motståndarna försöker göra det samma. Enda reglerna är att brickorna måste placeras ut diagonalt ifrån en av dina tidigare utspelade brickor, samt att denna ska få plats på brädet utan att överlappa andras brickor. Snabbspelat, strategiskt, bäst på 4 spelare!

TICKET TO RIDE


Ticket to Ride har tagit spelvärlden med storm. Enkla regler vilket gör att hela familjen kan vara med, högt återspelningsvärde och massvis med expansioner gör detta till ett riktigt trevligt spel. Både till för familjen och hardcore boardgamers! Och vem tycker inte om tåg?

PANDEMIC

I Pandemic (eller Pandemi som det heter i den svenska översättningen) insjuknar mänskligheten på grund av 4 allvarliga virus. Kan du och dina vänner hinna forska fram botemedel och förinta sjukdomarna innan de förintar er? Pandemic är ett så kallat co-op spel, vilket innebär att alla spelarna arbetar tillsammans för att försöka vinna över spelet. Pandemic är har lite knepiga regler att sätta sig in i om man inte spelar spel så ofta, men det räcker oftast med en genomspelning sedan sitter dem... och det är då det roliga börjar! Pandemic är nämligen mycket, mycket svårt spel att besegra. Du kommer att gnissla tänder, svära högt allteftersom sjukdomarna sprider sig och tiden tickar iväg... Underbara spel-mekaniker och en helt underbar kollektiv YES-känsla när man vinner!

THE MAGIC LABYRINTH


The Magic Labyrinth går ut på att samla in ett antal brickor genom att flytta sin trollkarl till rätt plats på brädet. Det låter väl enkelt? Problemet är att spelarna inte kan se vart väggarna i spelet är! Under spelplanen sätts en labyrint upp och sedan läggs spelplanen över. Under varje spelpjäs sitter en magnet som fångar upp en metallkulla som går under brädet. Därmed när du går runt i labyrinten "utan väggar" så kan du plötsligt höra ett duns då du gått in i en vägg. Trots att The Magic Labyrinth egentligen är ett barnspel så garanterar jag att de vuxna som sätter sig ner och spelar det kommer att ha minst lika kul som barnen. Solklart köp till alla barnfamiljer (och spelare som vill ha ett litet annorlunda spel i sin samling).

Ja, det var allt för denna gång! Jag hoppas att alla får en trevlig jul och gott nyår om jag inte skriver innan dess. Vill ni ha julklappstips eller dylikt så kommentera gärna på inlägget så svarar jag så fort jag kan.


PS. Innan jul kommer ett intressant filmklipp som kanske kan falla er i smaken... Så gå ingenstans... DS.

Kommentera

Publiceras ej