Imorgon (31:e) kommer jag att hålla en liten brädspelskväll på spelföreningen TID i Ystad. Kom gärna förbi om ni är intresserade eller inbitna spelare!
Igår var det spelkväll på föreningen TID i Ystad. Var inte så många, antagligen laddade några upp inför den kommande helgen, men vi som var där var laddade och kastade oss rakt in i ett part Power Grid.

Vi spelade på kartan över Italien och det blev en jämn kapplöpning tills spelet var över. Det var ofta som alla passade på vissa rundor då pengarna hade sinat och resurserna var för dyra. Jag kom på andra plats och vinnaren var ingen annan än sångaren/basisten i det eminenta bandet U.W.O. Jag kan rekomendera att ta en sväng förbi deras myspace och kolla runt!

Brädspel är kul. Att göra saker med familjen kan vara kul. Stora saker brukar vara kul. Altså bör stora brädspel, med familjen vara kul. Eller hur?


Sedan att Snakes & Ladders (eller Shutes & Ladders som det också kallas) är ett det mest slumpmässiga spel som någonsin har skapats behöver vi inte disukutera. Dock gillar jag "pappans" engagemang i den här bilden. Han kanske hade föredragit ett parti familjevändligt Diplomacy?

(PS. Diplomacy är inte familjevänligt, så vida du inte vill göra dig ovän med dina nära).
Ibland blir det helt enkelt för mycket att göra i verkligheten. Därför är detta inlägg mest för er fans, som vill ha något nytt att läsa samt något att tittta på.
De flesta känner antagligen till spelet Labyrint, i Sverige antagligen mest känt genom Brio. I Labyrint, som är för en spelare, skall man leda en kula av metall genom en labyrint genom att vrida på två stycken rattar som är vid sidan av brädet. Den ena ratten tiltar brädet fram- och tillbaka och den andra tiltar brädet i sidleds.
Detta är ett spel som jag inte kommer att recensera vidare eller gradera. Men jag hittade de här klippen och tyckte att det var fascinerande att en "leksak" från 1940 fortfarande lever!